Millesimovský palác

Dvoupatrová budova prochází celým blokem mezi ulicemi Celetnou a Štupartskou. Je čtyřkřídlá, uzavírá obdélné, novobobě zastropené nádvoří. Křídlo při Celetné je zastřešeno sedlovou střechou, osm okenních os průčelí je rozčleněno lisénami do polí o jedné, třech, a dvakrát dvou osách, což prozrazuje postupný vývoj stavby, sjednocený barokní fasádou. Pojetí fasády je inverzní sousednímu domu čp. 598, od kterého byl dům oddělen úzkou soutkou, zastavěnou v 18. stol. Na 5. ose je v parteru prolomen vstup s monumentálním kamenným portálem s vytočenými pilíři a rozeklaným štítem, stočeným do volut. Nad portálem je osazena mohutná ozdobná kartuš s erbem rodu Carrettů. Parter pojednává pásová rustika, okna mají široké profilované šambrány a zdůrazněný klenák. Patra jsou oddělena profilovanou římsou, nad prvním patrem segmentově zprohýbanou nad suprafemestrami. První patro má bohatou rokokovou výzdobu - okna mají profilované předstupující parapetní římsy a parapetní pole s rokokovou výzdobou, která se objevuje také v suprafenestrách, chráněných zmíněnou zalamovanou, segmentově vystupující římsou. Průčelí ukončuje neklasicky profilovaná korunní římsa, která v pokročilejších formách vychází z Alliprandiho a z Kaňky. Průčelí do Štupartské ul. je velmi jednoduché, bezozdobné, pozdně barokní či raně klasicistní, pročleněné pouze lisenovými rámci a kordonovými plochými římsami. Sedm okenních os je rozděleno do 3 polí, okna střední osy jsou sdružená, v přízemí se zachoval lomený gotický portál, vpravo od něj novodobě rekonstruované "středověké" sdružené okno. V pravém poli je střední osa slepá, okna jsou ve všech patrech pouze naznačena ve štuku. Okna přízemí jsou zamřížovaná, příčně obdélná. Dvorní fasády mají shodné členění lisénami jako průčelí do Štupartské. Delší křídla mají šest okenních os, kratší osy pouze dvě. Okna mají šambrány s mohutnými klenáky a čabrakami. Střední pole bočních křídel zakončují nízké trojúhelné štíty, nasazené nad korunní římsou. Vyjma pultové střechy východního křídla jsou ostatní střechy sedlové, u uličních křídel otevřené vikýři - čtveřicí sedlových vikýřů směrem do Štupartské, pěti drobnými pultovými směrem do Celetné a dvojicí zdobných sedlových vikýřů na uličních křídlech směrem do dvora.