dům U Tří králů

Hl. objekt+ dvorní křídla+uzavřeno zdí Týnského chrámu Hl. fasáda 3+3+3 osá, dvoupatrová, nově upravený parter, rekonstruovaný vstupní portál, střed fasády s risalitem s pozdně barokním zvlněným štítem, rustikovaná nároží, okna se šambránami, hladké parapety na soklech, zvlněné římsy, ubíhající volutové konzolky, suprafenestry bez výzdoby, boční gotické štíty, stupňovitě ozubené, gotická strmá sedlová střecha. Dvorní průčelí pavlače, typově pozdně barokní tyčkové zábradlí, okna se stuhovými šambránami, v patře vých. křídla barokní portálky s ostěním s uchy, v nadsvětlíku s provlékanou mmříží a plechem pobíjenými dveřmi ve vstupu, dřevěná pavláčka s klasicistním dřevěným vyřezávaným zábradlím, dveře a okna se stuhovou šambránou. Dvojice opěráku Týnského chrámu. mezi nimi pavlač se stejným zábradlím.