venkovská usedlost

Areál usedlosti tvoří budova čp.1, chlévy, čp. 22, stodola, zahrada, ovocný sad. Budovy usedlosti jsou seskupeny kolem lichoběžníkového dvora. Vstupuje se mohutnou pilířovou bránou, za stodolou se rozkládá zahrada se sadem. Budova čp. 1 je patrová v patře s novodobými okny. Sedlová střecha vrcholí dekorativními hřebenáči. Na tuto budovu navazují chlévy, které mají autentická vrata. Na protejší straně dvora je budova čp. 22, patrová se sedlovou střechou. Dvůr uzavírá stodola stojící kolmo k oběma budovám. Stodola má dva segmentově zakončené vjezdy, je zděná z opukového zdiva, záklenky jsou cihelné. Za ní se rozkládá sad a zahrada. Jedná se o usedlost, která má patrně kořeny v 18. století, dnešní podobu nabyla v 19. století.