kaple se zvoničkou

Jedná se o drobnou stavbu na čtvercovém půdorysu s výrazným okosením na nárožích. Širší průčelní stěny vybíhají do plochy trojúhelných štítů, zakončených obíhající římsou. Podobně je zakončena i užší nástavba zvoničky, zakončená štíty a křížem. Fasáda spodní části nad profilovaným soklem je členěna lisenovými poli, která ve štítech pokračují motivem obloučkového vlysu. Pod štíty jsou zčásti slepé okuly s profilovanou vpadlou šambránou. Ve spodní polovině ploch stěn jsou slepá okna zakončena lomeným obloukem, v průčelní stěně vstup - rovněž s lomeným obloukem. Podobně, bez obloučkového vlysu, je členěna i fasáda nástavce zvoničky. Pod okulem v průčelí je vložena deska s nápisem: "Ke cti a chvále Boží zbudováno od obce Sobínské Léta Páně 1885." V interiéru drobný trojapsidální závěr, apsidy zaklenuty drobnými konchami kolem středové kupolky. Podobně sklenuta i zvonička. V nikách apsid umístěna ve středu socha Panny Marie, vpravo klečící postava anděla. Zvon ve zvoničce pochází z r. 1948 (První moravská zvonárna Brno-Husovice), kdy nahradil starší zvon rekvírovaný za války.