Trojanův vodní mlýn

Nejstarší část objektu, mlýnice, pocházející pravděpodobně již z konce 17. stol., byla vystavěna na obdélném půdorysu. Hospodářská stavení, rozkládající se na nepravidelném půdorysu písmena L, jsou od hl. stavení oddělena venkovním schodištěm s dřevěným zábradlím. Větší část chlévů je situována rovnoběžně s hl. stavením mlýnice, oddělena od něj volným dvorkem. Autenticita hospodářského stavení je podtržena masivními zděnými opěráky. Novější část Trojanova mlýna, navržena a postavena ve 40. letech 20. stol., přiléhá na nepravidelném půdorysu písmene L ke starému stavení od JV. Východně od mlýna je situována stodola vybudovaná asi na konci 18. stol. Špaletová okna v přízemí a v 1. patře jsou šestitabulková. V samotné mlýnici tvoří prosklený pás tři širší na sebe navazující šestitabulková okna. Další tři okna jsou též šestitabulková, jednoduchá. Původní dřevěné dveře v této části interiéru jsou zachovány, masivní vstupní dveře do mlýnice jsou patrně replikou dveří původních z 2. pol. 20. stol. Původní dispoziční řešení interiéru je v nejstarší části objektu mlýna (historická mlýnice) z větší míry zachováno. Ohradní zeď, brána a branka nejsou kulturní památkou.