židovský hřbitov

Židovský hřbitov o rozloze 3540 metrů čtverečních je situovaný v jihozápadní části městečka, nad silnicí vedoucí do Roztěže. Hřbitov lichoběžníkového půdorysu má podélnou osu umístěnou ve směru sever-jih. Domek hrobníka, založený na jednoduchém obdélném půdorysu a ukončený sedlovou střechou, je přisazen k východní straně hřbitova. Celý areál vymezuje ohradní zeď; severní, starší část hřbitova ohraničuje kamenná zeď, jižní část cihlová zeď. Do areálu se vstupuje brankou umístěnou při jižní straně domku nebo pilířovou branou v jihozápadní nové části hřbitova. Bývalý domek hrobníka byl v 80. letech přestavěn na obytný dům. Nejstarší náhrobky se nacházejí v severní části hřbitova (nejstarší asi z r. 1730, nejmladší je z r. 1956), ve střední části převažují náhrobky z konce 19. a počátku 20. století. Jižní část, vzniklá rozšířením ve 2. polovině 19. století, je téměř nezaplněná. Poblíž domku jsou umístěné dětské hroby orientované k západu, všechny dospělé hroby jsou otočené k východu. Poblíž dětských hrobů leží desky desatera pocházející ze zbořené synagogy. Předmětem ochrany je hřbitov s náhrobky, domek, ohradní zeď s branou a brankou a příslušné pozemky.