dům U Zlaté růže

Nárožní dvoupatrový dům. Východní fasáda do Masné ul.: čtyřosá; bohatá štuková barokní výzdoba; přízemí a nároží bosované; patrové římsy; profilovaná korunní římsa; zvalbená střecha; segmentově ukončený štítový vikýř nad úsekem zděné atiky, má volutová křidélka, půlkruhově zaklenuté okno a bohatá štuková výzdoba s motivy festonů; přízemí dvě polokruhová zaklenutá krámcová okna se stuhovými šambránami a klenákem; okna pater vystouplá obdélná pole parapetu, rámovaná šambránou s uchy, suprafenestry s bohatou štukovou výzdobou, v 1.p. segmentové římsy; mezi okny 1.p. štukové domovní znamení růže; v 2.p. kartuše nesená andílky Severní fasáda do Masné ul.: jednodušší, šestiosá; kordonové římsy, nárožní bosáž od soklu; přízemí kamenný obdélný portál s mříží v nadsvětlíku; patrové římsy, parapetní obdélná pole, okna se stuhovými šambránami s uchy a kapkami. Dvorní fasády jednoduché Z a S strana (pavlač, v 1.p. nesená oválným obloukem) V strana (kamenný stuhový portálek s nadsvětlíkem s uchy a kapkami, ve 2.p. nad pavlačí terasa)