vila

Rodinný dům je součástí volně stojící skupiny domů vzniklé při novodobé úpravě vyšehradského nábřeží počátkem 20. století. Dům byl postaven r.1913. R. 1928 bylo přistavěno podkroví na části dvorního traktu a r. 1932 rozšířena sev. část dvorního traktu tohoto domu s otevřenou terasou na úrovni 1. p.; zároveň zde byla rozšířena okna. Dům je nárožní se vstupním rizalitem na boční fasádě.Obdobně jako čp.71 má vystupující suterén a přízemí zakončeno korunní římsou vysunutou z mansardové střechy. Fasády členěny kubisticky zalamovanými plochami.Na jižní straně před vstupem úzký dvorek. Východní část parcely zaujímá vyvýšená zahrada s architektonizovanou východní opěrnou zdí. V té nika s klasicistní vázou. Na přechodu dvorku a zahrady stojí malý původní patrový domek s fasádou z režného zdiva. Interier domu pochází z úprav koncem 20.let 20. století. Je pozoruhodně celistvě zachován - dispozice, parketové podlahy, dveře, obložení stěn, textilní tapety, kryty topení, vestavěné i volné skříně, osvětlovací tělesa, vybavení koupelny a pod.