dům U Černého slona

Fasáda do Týnské ulice: v přízemí a 1.p. čtyřosá, ve 2.p. pětiosá; podlaží oddělená kordonovými pasy. Přízemí zleva dva prosté krámcové portály v kamenných ostěních, vjezdový portál se čtvrtkruhem vykrojenými rohy, klenáčkem a římsou, dvoudílná vrata ze šikmých prkének, nadsvětlík zamřížován paprskovitými pruty, sousední nárožní výkladec s oplechovanými okenicemi s půleliptickým záklenkem s klenáčkem a kvádrovými hlavicemi v kamenném ostění. Lícová okna 1.p. zvýrazněné parapety rámovanými obdélníky, nad okny 1.p. římsy s vysokými stříškami, okna ve 2.p. s plochými šambránami. Fasáda do Týnské uličky: v detailu shodné, pět oken 1.p. vpravo menších. V přízemí při nároží nečleněný krámcový vchod s půlkruhovým záklenkem, zavíraný pásovým železem pobitými dveřnicemi. Sousední okna v přízemí se širšími šambránami s lištou. Dvorní fasáda Okna s plochými šambránami