klášter minoritů u kostela sv. Jakuba

Vnější fasády prosté. Hl. vstupní portál: vyřezávané dveře s reliéfy sv. Františka Serafínského a Antonína Paduánského na křídlech, v nadhlaví s dvojicí andílků, mezi nimi znak řádu františkánů, pod ním okřídlená hlavička (dveře s letopočtem 1665). V nice sousoší Piety s kopií svatojakubské PM Bolestné. Ohradní zeď za gotickým závěrem chóru Sousoší Kalvárie s Ukřižovaným a dětským geniem nad brankou z roku 1882. Rajský dvůr Západní křídlo (jednopatrové, v přízemí gotické arkády s hrotitými oblouky oddělené odstupněnými opěrnými pilíři) Severní křídlo (dvoupatrové, větší část s arkádami jako Z křídlo, poslední východní arkáda je barokním doplňkem) Jižní trakt při chrámu (jednopatrový, v přízemí půlkruhové barokní arkády, oblouky bez archivolt nasazeny na výrazné patky přerušené v čele pilastry, v patře jsou pilastry oddělené jednotlivé okenní osy, okna jsou pravoúhle a půlkruhově zakončená se stuhovým ostěním) Východní křídlo (dvoupatrové, rytmizované obdobně jako J trakt, okna mají ucha s kapkami, v přízemí mladší barokní čtyřosá arkáda s terasou na úrovni 1.p., dvě střední osy vystupují do prostoru dvora, terasa chráněna zábradlím s oválnými otvory)