sýpka

Volně stojící stavba sýpky se nachází v obci na prostranství západně od kostela. Budova je dvoupatrová se sedmi pravidelně rozmístěnými okenními osami na delších a dvěma na kratších, štítových průčelích. Delší průčelí jsou orientována přibližně na sever a jih. Ve všech třech podlažích jsou prolomeny obdélné ležaté okenní otvory lemované kamennými lištovými šambránami, v otvorech kované mříže. Na místo čtvrté okenní osy jsou v obou průčelích prolomeny obdélné vstupy lemované kamenným ostěním. Nad severním vstupem obráceným do náměstí je osazen kamenný Ugartsko - de Souchesovský alianční erb, pod ním zbytek rozvilinové štukové dekorace kdysi zdobící nadpraží portálu. Ve vstupních otvorech jsou osazena dvoukřídlá vrata pobitá kovovými pláty, s terčovými úchyty, historickými zámky a kováním zdobeným rytým dekorem. Hladké fasády jsou završeny profilovanou korunní římsou. Štíty jsou předěleny štítovou římsou, horní část je ořímsovaná, spodní zakončená volutami. Ve spodních patrech štítů je prolomeno po dvou okenních otvorech, na středu horní části jižního štítu jeden otvor. Střecha je sedlová mansardová, krytá pálenou taškou. Interiér je členěn barokní dřevěnou konstrukcí na sýpková patra s vyřezávanými sloupy a průvlaky, dochována jsou též jednoramenná schodiště se zdobeným zábradlím. Krov není původní, barokní – jedná se o historický krov vaznicové soustavy z řezaného dřeva.