kaple Božího hrobu

Samostatně stojící stavba s velkoryse koncipovaným okolím v podobě terasy s parapetem zalamovaným kolem obou stran objektu a středovým schodištěm. Obdélný půdorys přední části přechází na východě do protáhlého polygonálního závěru, lemovaného z vnější strany poloplastickými sloupky s kónicky se směrem vzhůru rozšiřujícími se hlavicemi, na něž dosedají lomené záklenky galerie. Plastická výzdoba přední části sestává z pravoúhle zalamované římsy zaobleného tvaru, nad níž jsou ve vstupní části umístěny plasticky vymezené obdélníky. Severní hladkou stranu prolamuje v ose dělené okno s lomeným záklenkem. Poněkud mírně z osy je nad východní částí umístěn věžovitý nástavec, který je konstrukčně vystavěn z šesti podpěr, jejichž pravoúhlá vnitřní část přechází na vnější straně do zdvojených polosloupků, na něž dosedají lomené záklenky horní plasticky profilované části, nesoucí na vrchol dosedající půlkruhový baldachýn. Vnitřní prostor přechází s obdélného v čelní části přes u země umístěný malý pravoúhlý otvor do nízkého pravoúhlého prostoru pro tělo ležícího Ježíše Krista.