Kapounovský dům

hl. budova+V křídlo+přízemní Z křídlo (terasa)+S křídlo Fasáda do Jakubské ul.: destiosá, dvoupatrová; mansardová střecha + 4 vikýře nevhodná úprava vchodu do restaurace ve 2. ose zleva a vchodu do místnosti na nároží nárožní bosáž, pásová římsa, profilovaná hl. římsa okna přízemí se štukovými plochými rámy s diamantovými deskami v nadpraží segmentem ukončený průjezd s římsou, římsa ukončena konzolami, uprostřed klenák nad oknem ve 2. ose zprava římsa okna 1.p. se širokými štukovými rámy, v nadpraží protažené vysoko ke kordonové římse, parapetní výplně a nadpražní výplňové plochy se dvěma dvojicemi třapců okna 2.p. s ornamentálně vyřezávanými štukovými rámy a lištami Fasáda do Rybné ul.: dvanáctiosá, dvě osy slepé, dvoupatrová; sedlová střecha + 4 vikýře nárožní bosáž okna v přízemí bez rámu, napravo od okraje hl. budovy přes první okno vytažena římsa okna 2.p. se štukovými lištami hl. římsa se stejnou profilací jako hl. průčelí Dvorní fasády pavlače podepřené kovovými konzolami a se zábradlím s litinovými ornamentálními sloupky na J a V straně dvora