dům U Černého lva

Nárožní čtyřkřídlý dům. Průčelí do Masné ul.: jednopatrové, hladké, osmiosé, kordonová profilovaná římsa, hlavní profilovaná římsa, valbová střecha s třemi pravidelně rozmístěnými valbovými vikýři. Levá tříosá část v omítce ustupuje. Přízemí zleva segmentový krámcový vchod s plochou šambránou, okno s kamenným ostěním a pravoúhlý vchod, dva půlkruhové krámcové vchody s kamenným ostěním a uprostřed nich pravoúhlý vchod osazený dveřmi s motivem sluncí a mříží nadsvětlíku. Nad ním reliéf ležícího lva. Okna s šambránami nasedající na podokenní římsu. Průčelí do Rybné ul.: čtyřosé, shodně členěné, v přízemí novodobý pravoúhlý vchod, ve středu segmentový krámcový vchod a obdélné okno s kamenným ostěním. Dvorní fasády prosté, pavlačové, bývalá terasa se otvírá dvěma arkádami.