lávka

Jedná se o ocelovou lávku se spodní mostovkou, jejíž pochůznou plochu tvoří fošny. Lávka je sestavena ze dvou příhradových vazníků ve tvaru silně stlačeného oblouku s rovnou základnou. Základnu příhradových vazníků tvoří dva svařené ocelové I nosníky. Obě základ-ny jsou mezi sebou spojeny a staticky zajištěny ocelovými úhelníky kladenými ve tvaru on-dřejských křížů v pravidelných čtvercových polích. Spoje ondřejských křížů jsou nýtované. Mimo I nosníků tvořících základnu jsou snýtovány všechny ostatní prvky lávky. Příhradovinu tvoří osm polí oddělených svislicemi staticky zajištěnými diagonálně kladenými šikminami, vše snýtované, z ocelových úhelníků a pásů. Obě příhrady mezi sebou spojují příčníky ze stejného materiálu, jejichž spodní hranu tvoří silně stlačený segment. Celou konstrukci lávky nesou základové betonové patky vystupující nad terén. Nástupní plochu na most v současné době umožňují šikmé plošiny vytvořené ocelovými nosníky, mezi něž jsou kladeny betonové dlaždice. Původní nástup na lávku z obou stran umožňovala železobetonová schodiště, jehož stupně jsou dosud torzovitě dochovány pod nástupními šikmými plochami. Na jedné ze zá-kladových patek se dochovalo neúplné vročení 5. 12. 192.. Nástup na lávku oživují dekorativ-ní ocelové prvky zdobené pásovinou stočenou do volut. Zábradlí lávky tvoří drátěné pletivo připevněné k vodorovným uhelníkům.