dům U Panny Marie na zlaté skále

Průčelí čp. 711 je dvoupatrové, s deseti okenními osami a třemi portály. Horizontálně fasádu člení kordonové římsy a římsa korunní, vertikálně nárožní armatura a jednotně barevně zvýrazněné podokenní výplně, šambrány a nadpraží. Přízemí pokrývá pásová bosáž, středový portál je tvořen půlkruhovým obloukem s klenákem v podobě dětského obličeje, vynášeným dvěma pilastry s nárazníky a prstenci a lemovaným obdélnou šambránou. Po stranách portálu jsou dvě dvojice oken s pásovou šambránou a v krajních osách dva další portály, prosté a zakončené opět půlkruhově. V prvním patře se na střední ose mezi dvěma okny nachází štukem zdobená nika se sochou Panny Marie s Ježíškem. Okna jsou v tomto patře rámována pásovými šambránami s uchy a mají obdélné parapetní výplně. Nadokenní římsy jsou segmentově vzduté a na dvou středních osách složitě zvlněné. Ve druhém patře okna rámuje pásová šambrána. Fasáda do dvora je prostá, obehnaná pavlačí. Dům je podsklepen prostory s valenou klenbou. V přízemí se nacházejí kamenné portály, valené klenby s lunetami a křížové klenby s lunetami a hřebínkem. Patro je s výjimkou bočního křídla do dvora plochostropé.