Černý dům

Rozlehlý dům sestává ze čtyř křídel, obklopujících malý dvůr obehnaný pavlačemi. Boční křídla jsou dvoupatrová, dvorek uzavírá zadní křídlo objektu. Čtvrté patro do ulice má třípatrovou fasádu o devíti osách v rozvrhu 2+2+3+2 (levé dvě osy oken se společnou šambránou narušují symetrii kompozice, která má ve středu trojosý pseudorizalit). Horizontálně ji člení kordonová římsa nad přízemím a římsa korunní, vertikálně bosované lizénové pásy rámující seskupení oken a nároží a pseudorizalit zakončený tympanonem, ve kterém se nachází segmentový portál s volutovými křídly, nadzdvihávající římsu. Přízemí dále prolamují dva boční výkladcové portály ve tvaru serliany, jeho povrch je dekorován bosáží naznačenou v omítce. Okna v prvním patře mají obdélné parapetní výplně s vykrajovanými zrcadly, jejich suprafenestry jsou pojednány velmi různorodě. První dvě osy zleva tvoří dvojice oken se společnou pásovou šambránou a segmentovou nadokenní římsou zastřešující štukový ornament, dvě dvojice os po stranách rizalitu mají profilované šambrány s uchy, sepnuté klenákem s přímými úseky nadokenních říms. Okna rizalitu rámují v tomto patře profilované šambrány s uchy a nad jejich štukovým nadpražím se nachází dvě trojúhelníkové a jedna segmentová nadokenní římsa. Okna druhého patra mají z většiny čabrakové parapetní výplně s kapkami (pouze v rizalitu se liší, zejména na střední ose, kde se stejně jako v prvním patře nachází ornament) a bohatě provedené štukové suprafenestry s volutami, mušlemi a hlavami. Pravoúhlá vikýřová okna mansardy, zasazená v hluboké špaletě, završují rovné úseky profilovaných říms.