dům U Zeleného stromu

Fasáda je hladká, členěná kordonovými římsami, okna jsou v pásových šambránách. Na čtvrté ose zleva je vjezdový renesanční kamenný portál s domovním znamením ve vrcholovém klenáku, nad ním je drobný barokní arkýř na krakorcích, s domovním znamením v parapetu. Vstupní dřevěná vrata s brankou pro pěší, hojně vyřezávaná, nesou letopočet 1609. Průjezd je zaklenut valenou klenbou s lunetami. Arkádové průčelí pochází z několika stavebních etap. Arkády S a V křídla jsou shodné. Přízemní arkádu nesou bosované pilíře s předuloženými toskánskými polosloupy, v patře je zrychlený rytmus toskánských sloupů, cvikly jsou vyplněny rostlinným reliéfem. Parapet je vyplněn štukovými poli. Arkáda je podklenuta křížovou klenbou. Arkádu západního křídla nesou pilíře, arkáda má v patře segmentový oblouk, rámovaný šambránou. V přízemí a patrech arkád je nškolik obdélných pískovcových profilovaných portálů. Přízemí i patro jsou zaklenuty vesměs valenými klenbami s výsečemi.