dům U Dvou zlatých nohů

Nárožní objekt stojící na šířkové parcele má dvě patra a tři trakty, při jeho pravém nároží se nachází rizalit se světlíkovým dvorkem. Přízemí domu pokrývá pásová bosáž na hladkém soklu, první a druhé patro spojuje vysoký řád toskánských pilastrů, přetínajících kordonovou římsu (krajní pilastry na nárožích tvoří pilíře). Průčelí do Dlouhé třídy je pětiosé bez atiky a štítu, pilastry jsou zde zdvojené. Pravoúhlý vchod leží na střední ose, v dalších osách přízemí prolamují mělké pravoúhlé niky s okny. Okna v prvním patře mají profilované šambrány, obdélné parapetní výplně a přímé nadokenní římsy, ve druhém poschodí parapety a římsy chybí a na jeho střední ose se nachází balkon s litinovým zábradlím na kovových krakorcích. Fasáda do Rámové ulice je trojosá. Členěna je podobně jako podélné průčelí, jen pilastry nejsou zdvojené a střední okno ve druhém patře je slepé. Pod korunní římsou obíhá fasádu ornamentální vlys. Střecha je sedlová, na levé straně s valbou. Dům je zčásti podsklepený, střední trakt přízemí tvoří chodba se segmentovou klenbou. (V přízemí je dále mimo jiné valená klenba s výsečemi.) Prostory prvního a druhého patra jsou plochostropé.