dům U Modrého rámce

Dvoupatrový řadový dům stojí na obdélném půdorysu parcely, která se staví kolmo k ulici. Pravá část fasády směrem do Rámové ulice předstupuje před uliční frontu o šířku jedné okenní osy. Toto průčelí je pětiosé se zaslepenou střední osou. V jeho přízemí se nachází pásová bosáž a dva pravoúhle zakončené vstupy. Horizontální členění fasády je uplatněno v podobě říms oddělujících patra, okna mají v prvním patře parapety s obdélným polem a suprafenestry ve formě říms vynášených dvojicí krakorců. Ve druhém patře suprafenestry chybí a parapety jsou zjednodušené. Osu boční zdi průčelí, o kterou je tato fasáda předsunuta, člení stejné architektonické prvky, až na chybějící korunní římsu. Nad průčelím se zdvihá sedlová střecha proražená čtyřmi vikýřovými okny. Objekt se dále skládá z postranního pravého křídla a přízemní dvorkové stavby. Fasády do dvora jsou hladké, jejich jediným členícím prvkem je patrová římsa nad 1. patrem. V hlavní budově se nachází sklep s valenou klenbou, která se objevuje také v prvním patře. Druhé patro je plochostropé.