dům U Dvou sloupů

Dům se skládá z dvoukřídlé stavby se sedlovou střechou vpředu a z přízemního stavení při jižní části úzkého dvora nepravidelného tvaru. Průčelí do ulice má osm os, jeho přízemí je dekorované bosáží. Vlevo se nachází segmentový průjezd s dvojkřídlými vraty, pravé dvě osy zabírá novodobý výkladec. Horizontální členění této fasády tvoří profilované římsy, vertikální pilastry s hlavicemi mezi okny, vytvářející od třetí po šestou osu pseudorizalit oblamovaný římsami. Pod okny probíhá pásová šambrána, parapetní pole vyplňuje rostlinný ornament s maskou. Ve dvoře se na průčelní straně nacházejí pavlače (v prvním patře na krakorcích, ve druhém nesené traverzami). V přízemí jsou segmentové klenby, v pravém křídle do dvora se nachází také dvě pole křížové klenby s hřebínky. Dům má dvě oddělená sklepení s valenou klenbou.