dům U Modré boty

Čtyřkřídlý dům o dvou patrech se nachází na pohledově exponované parcele za kostelem sv. Haštala. Stojí na půdorysu ve tvaru lichoběžníka s nevelkým lichoběžníkovým dvorem. Jeho fasády jsou jednoduché. V severní části jde o prostou hladkou fasádu, zdobenou pouze okenními šambránami v podobě úzkých pásků. Jižní průčelí do Haštalské ulice je zčásti pokryté pásovou bosáží, nachází se zde také hlavní vstup. (Jde o vrata v segmentovém oblouku s vyznačenými klenáky, nad jejichž vrcholem je medailon s číslem popisným; průjezd je sklenut plochým segmentem.) Okna 1. patra nasedají na průběžnou podokenní římsu a zakončují je úseky rovné nadokenní římsy. Korunní římsa je mohutná, vyložená a v této formě obíhá celou fasádu. Z průjezdu vede visuté schodiště podkovovitého tvaru se zábradlím z litinových prutů, celý dvůr obíhá pavlač, vynášená v prvním patře krakorci. Prostory přízemí zaklenují z většiny valené klenby. Objekt má jedno sklepení v severní a jedno v jižní části.