městský dům

Dvoutraktový dům stojící na lichoběžníkové parcele sestává z jednopatrového obdélného objektu a k němu přiléhajícího dvorku. Průčelí do ulice je dvouosé a v levé části má štít s oválným oknem završený trojúhelným tympanonem, pod nímž vybíhají nesymetrická ramena. V přízemí jsou proraženy dva vstupy - vlevo pravoúhlý, vpravo segmentový. Nad levým vchodem se nachází sdružené okno se šambránou a spojenou podokenní římsou, na vlevo umístěné ose nad bránou vpravo jednoduché okno se šambránou bez římsy. Okna prvního patra a štít odděluje profilovaná korunní římsa krytá prejzem. Podelné průčelí do ulice je pětiosé a mírně se zalamuje, zadní uliční fasáda je zakončena vysokým lomeným štítem. Fasádu do dvora prolamují segmentově klenutá okna. Stavba je podsklepena pouze pod schodištěm, kde se nachází malý prostor zaklenutý valenou klenbou a plackou. V přízemí jsou místnosti s valenou a segmentově valenou klenbou, nad schodištěm do patra klenba valená a křížová na podestě. Pavlač podklenuje eliptická klenba s trojúhelnými výsečemi, první patro včetně samotných prostorů pavlačí je plochostropé.