kostel toleranční evangelický

Jednolodní stavba kostela je vystavěna nad obdélným půdorysem s polygonálním zakončením. Střecha kostela je sedlová, nad presbytářem zvalbená, krytina je pálená tašková (bobrovka). Hlavní průčelí kostela je na své ose pojednáno hlavním a zároveň jediným vchodem do objektu. Vchod je architektonicky zvýrazněn čtyřmi iónskými sloupy nesoucími kladí. Mezi dvěma středními sloupy je proražen obdélný vstup zaklenutý půlkruhově. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, s kazetovými výplněmi. V obou krajních polích mezi sloupy jsou pak prolomena úzká obdélná okna, jejich ostění je rovné. Nad kladím běží vlys a profilovaná korunní římsa, obíhající po celém obvodu budovy. Ve vlysu štukově vyvedený nápis „POJĎME CHVÁLIT PÁNA VDĚČNĚ“. Nad římsou vybíhá třídílný štít. Jeho střední část je, v návaznosti na architektonizaci hlavního vstupu, utvářena čtyřmi pilastry nesoucími architráv, vlys a trojúhelníkový fronton. Na ose štítu, mezi středními sloupy, je vpadlé zrcadlové pole a nad ním půlkruhový okenní otvor. Postranní části štítové atiky jsou tvořeny segmentovými křídlovými náběhy. Severní boční stěna je členěna lisénovou sestavou ze čtyřech rámů, v každém z polí je obdélný okenní otvor s rovným ostěním, lemovaný profilovanou šambránou a podokenní římskou. Okenní rámy jsou dřevěné, dělené křížem do čtyřech polí. Jižní boční stěna je členěna dvěma okny stejného typu. Presbytář o čtyřech stěnách je prolomen okny v obou krajních stěnách.