krucifix

Kamenný podstavec s kamenným Krucifixem se nachází ve střední části obce, ve svahu při křižovatce silničních komunikací. Stojí před areálem kostela, vpravo od hlavní brány na hřbitov. Podstava, tvořená soklovou patkou, hranolovým tělem a římsovou hlavicí, je osazena na pódium tvořené dvěma stupni. Hranolové tělo je rozšířeno odsazenými postranními křídly s volutovým zakončením. Čelní stěna těla je bohatě dekorována rokajovými motivy, vyvedenými v reliéfu. Uprostřed, v jimi utvářeném rámování, je zobrazen reliéf srdce s plamenem, které je obklopeno svatozáří. V dolní části, pod tímto reliéfem, je letopočet “1778“ a ještě pod ním monogram “IVR“, odkazující nejspíše na fundátora tohoto díla. Mezi nezdobenou profilovanouřímsovou hlavici, ve střední části vzepjatou, a vlastní kříž, jehož konce ramen jsou trojlaločně utvářeny, je vložena ještě nevysoká patka. Součástí kříže je Kristovo tělo, podané v podživotní velikosti, s bederní rouškou kolem pasu. U paty kříže jsou v reliéfu vyvedeny hnáty a lebka.