krucifix

Objekt se nachází v západní části obce, při silnici, naproti domu čp. 50. Pískovcová podstava je osazena na dvoustupňové pódium, je tvořená soklovou patkou, hranolovým tělem s bočními volutovými křídly a římsovou hlavicí. Na hlavici je osazen vlastní kamenný kříž s tělem ukřižovaného Krista. Čelní strana hranolu těla je zdobena ohraničenou zrcadlovou plochou členěnou vrytou rastrovanou mříží, uprostřed ní je v reliéfu vyvedeno okřídlené srdce s plamenem. Na bocích hranolového těla jsou figurální reliéfy, vlevo postava sv. Jana Nepomuckého, vpravo sv. Jiří na koni. Na zadní straně hranolu je pak vryt nápis: TATO STATVLE GEST / Z NAKLADV GIRIKA / PETRIKA / L. P. 1807. /. Čelní strana římsové hlavice je zdobena reliéfní mušlí, svíranou do volut stočenými, segmentové vzepjetí hlavice kopírujícími pásky.