dům U Červeného kola

Dvoupatrový nárožní dům o dvou traktech se sedlovou střechou stojí na podélném půdorysu lichoběžníkovitého tvaru. Pětiosé hlavní uliční průčelí (v rozvržení os 1 + 3 + 1) má v krajních osách dva mělké rizality při zaoblených ustupujících nárožích, ohraničené toskánskými pilastry. (Boční fasády mají po třech osách.) Přízemí je členěno probíhající pásovou rustikou, v horizontálním členění fasád se dále uplatňují nadokenní a průběžné profilované římsy a korunní římsa s profilováním a vlysem, které se v nároží zalamují. Vchod je koncipován na střední osu hlavní fasády. Ve východní části stavby, která je z levé poloviny podsklepena, se nachází segmentově sklenutý strop, patra jsou propojena v zadním traktu přes podkovovité schodiště.