socha sv. Jana Nepomuckého

Socha s podstavcem je umístěna na kamenném do země zcela zapuštěném platu a pískovcové podestě (70 x 68 x 31cm). Podstavec je třídílný, bez nápisů. Spodní část podstavce (60 x 60 x 44 cm) je profilovaná zvonovitě, dvěma výraznými ústupky. Vlastní dřík ( 45 x 45 x 67 cm) je sice čtyřboký, nicméně lahvovitě vyvinutý, přičemž jsou všechny čtyři strany jsou zdobené identickou profilací, která je tvořena akantovou kompozicí. Římsa (57 x 48 x 23 cm) se dvěma výžlabky opět rozšiřuje, v zadní části je však, narozdíl od dříku a spodní části podstavce, rovně ukončená. Vlastní socha světce stojí na nízkém (cca 10 cm) plintu. Znázorněn je v podživotní velikosti –cca110 cm vysoký. Stojí v kontrapostu s výrazně pokrčenou pravou nohou, kterou má položenu na jakýsi architektonický prvek, horní část těla se mírně zaklání. Světec je oděn v obvyklém kněžském rouše s biretem na hlavě, kožešinový plášť má vepředu zavázaný, šňůry opatřeny dvěma zlacenými třásněmi. Rozměrný krucifix leží na předloktí levé ruky, je však zároveň přidržován i rukou pravou. Ta však navíc drží palmovou ratolest.