areál kostela sv. Václava

Orientovaná jednolodní stavba kostela sv. Václava s pravoúhlým závěrem kněžiště poněkud vychýleným z osy stavby, se sakristií na severní straně kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí, přístupnou otevřeným schodištěm z jižní strany. Vchod do věže je pravoúhlý. Boční fasáda kostela je hladká, členěná dvěma opěrnými pilíři a prolomena dvěma okenními osami s okny lunetového tvaru. Fasáda kněžiště je členěna dvakrát odstupňovanými opěrnými pilíři a prolomená jednou okenní osou s lunetovým oknem, ve štítu nad ním je pak v ose umístěno jedno malé kruhové okno. Sakristie na obdélném půdorysu je prolomena jednou okenní osou s pravoúhlým okenním otvorem, vstup do sakristie má zkosené ostění. Věž je členěna oběžnými lesénami a rozdělena kordonovou římsou. Zvonicové patro věže je ve fasádě rovněž členěno oběžnou lesénou a prolomeno z každé strany segmentově zaklenutým oknem. Věž završuje čtyřboká stanová střecha z pálených tašek, loď kostela je kryta střechou sedlovou. Kněžiště je v interiéru zaklenuté dvěma poli žebrové křížové klenby se svorníky (profil žebra klínový s výžlabkem). Na severní straně kněžiště se nachází sedlový portál do sakristie, zaklenuté valenou klenbou. Loď kostela je plochostropá. Jižně od kostela se nachází ohradní zeď s opěráky.