městský dům

Jednopatrová, dvoukřídlá budova stojí oddělena od fronty ostatních budov bloku po levé straně přízemní garáží (užívanou jako obchod), po pravé západní straně zídkou (ve výši přízemí, ukončená pultíkem stříšky ze dvou řad prejzů, s korunní římsou tvořenou kordonovou přecházející sem z domu) obsahující vrata s vchodem (lemující vpadlou šambránu) na přilehlý dvůr. Z tohoto dvora po předloženém schodišti je přístup do patra. Hlavní severní fasáda - čtyřosá, v přízemí osy tři (třetí okno leží mezi 3. a 4. osou), hladká bez soklu. Přízemí od patra odděluje jednoduchá kordonová rímsa. Okna pravoúhlá obdélná, dělená ve tvaru písmen T, klapačky v patře profilovány s ozdobnou hlavičkou, špaletová, šambrány lemuje pravoúhlá lišta. Okna pater parapety zvýrazněny vpadlými zrcadly. Korunní římsa mírně přesahující, jednoduše profilovaná. Střecha valbová s námětky po stranách, dva pravoúhlé střešní vikýře s trojúhelnými štítky. Dvorní fasáda - do patra stoupá jednoramenné schodiště s podezděnými stupni potaženými terasem. Chrání je přečnívající plochý podhled střechy hlavní budovy. Zábradlí je zděné, nahoře oplechované. V poschodí dveře segmentem ukončené do místnosti v přízemí. Schodiště vyúsťuje v 1. p. na pavlač probíhající podél východního průčelí dvorního křídla. Pavlač podpírají dvě pole stlačených arkád na přízedních pilířích, pod arkádami - dřevěné dveře se zárubní pobitou kanelovanými prkénky poklasicistního charakteru, dvoukřídlé šestitabulkové okno. Pavlač v 1. p. chrání jednoduché nepůvodní kovové zábradlí se středním hranolovým zděným pilířem vprostřed. První otvor zleva téměř čtvercové dvoukřídlé čtyřtabulkové okénko vsazené do špalet při novodobé úpravě. Dveře do bytu jednokřídlé výplňové s proskleným nadsvětlíkem děleným příčlemi pocházejí ze 2. pol. 19. stol., další dvoje dveře do bytu jsou novější, zachovávají však původní rozměry, prosklený nadsvětlík není dělen. Pavlač chrání plochý podhled předsunuté střechy. Na dvoře - přístavek garáže přiléhající k západnímu průčelí objektu, cihelná dlažba.