činžovní dům

Rozsáhlý pětipodlažní objekt se čtyřmi křídly a dodatečně proskleným dvorem, (úprava v roce 1937), stojí na pravidelném obdélném půdorysu. Jedenáctiosé uliční průčelí je v ploše členěno mělkým středním risalitem. Fasáda je v horizontálách sjednocena přímými nadokenními a parapetními římsami. Korunní římsa, nad níž je dodatečně nastaveno 4. patro (30. léta 20. století), je vynášena pravoúhlými konzolami. Vstup do průjezdu je situován na střední ose. Z jeho levé strany se vchází na schodiště. Výkladce přízemí jsou pravoúhlé se souvislými pásy výloh, narozdíl od původních půlkruhově uzavřených otvorů. V patře střední osy je vložen balkon s kovovým zábradlím, nesený profilovanými konzolami. Na konci 19. století došlo k dispozičnímu propojení s vedlejším čp. 959. Základní hmotové prvky obou fasád jsou téměř shodné, na čp. 959 je ale užito více dekoru, kdežto na fasádě domu čp. 958 je zachováno členění v čistých nezdobených formách. Dvorní fasády hladké, na severním křídle prosklená pavlač na krakorcích.