činžovní dům

Řadový čtyřpatrový dům na obdélné parcele, střední osou prochází průjezd s postranními vchody do krámu. Průčelí odpovídá až na bohatější štukaturu, která koresponduje s monumentálněji řešeným vestibulem, sousednímu čp. 958. Průjezdem se vstupuje do malého trojlodního vestibulu se čtyřmi mramorovými sloupy a dvěma polosloupy po stranách vchodu Vlevo jednoramenné schodiště, jehož patky, zábradlí (s kovovou mříží) a stěny jsou provedeny z mramoru. Proti schodišti bylo zabudováno ústřední topení v podobě mramorového krbu s mříží. Hl. klasicistní schodiště, umístěné v patrech nad průjezdem, je tříramenné s pův. klasicistním zábradlím s motivem lomených oblouků. Jako boční dnes slouží tříramenné pilířové schodiště se stejným typem zábradlí, přístupné z průjezdu vedlejšího čp. 958. Patra jsou plochostropá s výjimkou valene klenuté chodby v 1. p. před pokoji uličního traktu.