městský dům

Menší dvoupatrový řadový dům z r. 1836 na obdélné hloubkové parcele mezi ulicemi. R. 1934 byla změněna dispozice. Střecha sedlová s novými vikýři. Průčelí dvouosá, novodobá zapuštěná okna na průběžných podokenních římsách lemují jednoduché šambrány, v 1. p. s římsovými suprafenestrami, korunní římsa mohutně vysazena. Přízemí průčelí do Rytířské novodobě upraveno, do ulice V kotcích vstup s původními klasicistními, řezbami zdobenými dveřmi a mříží v nadsvětlíku, krajní vchody do krámcu kryjí plechová vrata. Jednotraktová dispozice je rozdělena v přízemí na dvě nepropojené části: nedělenou vých. a záp. polovinu, z níž vede jednoramenné schodiště do pater. Klenby sklepu jsou valené, v části obrácené do ul. V Kotcích, z lomového kamene.