boží muka

Litinový kříž s pískovcovým podstavcem stojí v západní části hřbitova. Pískovcový profilovaný stupeň se zaoblenými rohy nese v horní části profilovaný sokl. Na sokl dosedá vysoký dřík s volutovými křídly po stranách. Ve střední části pohledové východní strany nalezneme výklenek s polychromovanou plastikou Piety provedenou v lidovém tvarosloví. Pod výklenkem je umístěn tesaný letopočet: "1838" a zbytek ramene lucerny. Na dříku spočívá hlavice s tympanonem lemovaným dvojicí volut. V ploše tympanonu se nachází reliefní iniciály: "IHS". Samotný kříž nasedá na hlavici litinovou základnou v podobě tří obloukových arkád s dvojicí andělů. Rostlinými motivy bohatě zdobený kříž nese litinový korpus a tabulku s titulaturou: " IN / RI".