zámek

1) zámek čp. 1 2) kašna 3) park 4) most a 4 mostky 5) vrátnice s bránou 6) obytné stavení čp. 5 7) obytné stavení čp. 6 8) chlévy u čp. 6 (severní část) 9) stodola u čp. 6 10) hospodářský objekt se spojovací chodbou 11) hospod. stavení u čp.2 12) obytné stavení čp.2 13) mlýn 14) chlévy u mlýna 15) obytné stavení čp. 25 16) hospodářské stavení u čp. 25 17) stodola u mlýna 18) dům zahradníka čp. 28 se skleníkem I. 19) skleník II. 20) ohradní zeď parku 21) brána do dvora Rozsáhlý zámek Hradiště stojí uprostřed anglického parku na jižním okraji Blovic na Plzeňsku. Trojkřídlou zámeckou stavbu člení rizality zakončené cimbuřím. Do zámku vede most přes bývalý příkop. V zámecké kapli jsou cenné obrazy od J. V. Hellicha. Hodnotný zámecký park se uvádí již v roce 1687, některé dřeviny jsou starší více než 400 let. Hlavní zámecká budova v novogotickém stylu je obklopena anglickým parkem, z jihu malým parčíkem s kašnou; v jihozápadní části areálu uzavřený dvůr čp. 2, 5 a 6 s hospodářskými a obytnými budovami, jihovýchodně od zámku mlýn a obytné stavení s hospodářskými budovami čp. 25; v severozápadním cípu zámeckého parku dům zahradníka a skleník čp. 28.