sýpka

Sýpka je nárožní patrová zděná hladce omítnutá stavba na obdélném půdorysu pod sedlovou na nároží zvalbenou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování a opatřenou na severní a východní straně volským okem. Její situování na nároží objektů postavených kolem dvora má za následek, že její vstupní dvorní jižní průčelí je omezeno pouze na dvoje dveře. Těmi v patře je přístupná vlastní sýpka (z podesty schodiště, které má společné s výměnkem), přízemními je přístupná místnost užívaná jako sklep. Vnější severní průčelí je dvouosé, členěno je soklem, bohatě profilovanou korunní římsou a jednoduchou kordonovou a bankálovou římsou. Okna v přízemí zamřížovaná obdélná jednoduchá dovnitř otvíravá osazená na šířku ve špaletě bez šambrány. Okna v patře jsou obdobná, ale bez mříží, opatřeny profilovanou šambránou, která je protažena až dolů na bankálovou římsu – plocha mezi ní a vlastním oknem je zazděna jako slepé okno. Vnější východní průčelí je dvouosé, členěno je soklem, bohatě profilovanou korunní římsou a jednoduchou kordonovou římsou. Okna pouze v patře jsou stejná jako ta v patře průčelí severního, pouze bankálová římsa je u nich nahrazena dvěmi římsami podokenními.