volský chlév

Volský chlév je přízemní zděná omítnutá stavba na obdélném půdorysu pod sedlovou (na západě s valbou) pálenými bobrovkami na husté laťování krytou střechou s volským okem a sedlovým vikýřem na jižní straně. Chlév ukončuje na západním konci řadu staveb na severní straně dvora. Vstupní dvorní jižní průčelí je hladce omítnuto, je tříosé – v první ose je úzké poměrně vysoké okénko, ve druhé jsou ven otvíravá dvoukřídlá svisle bedněná stlačeným obloukem zakle-nutá vrata a ve třetí ose jsou ven otvíravé pravé svlakové dveře. Jednoduchá korunní římsa je natřena bíle, zbytek průčelí okrem. Vnější západní průčelí je stejné jako jižní, avšak bez otvorů. Vnější severní průčelí je dvouosé, má poměrně jednoduchou korunní římsu a je hrubě omítnuto. Okénka jsou úzká, poměrně vysoká, u východního je z východní strany přistavěn k průčelí tahový komín.