kurník s chlívky

Bývalý kurník s chlívky je přízemní zděná hladce omítnutá stavba na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou (s dvěmi volskými oky na severní straně) krytou pálenými bobrovkami na husté laťování. Vstupní dvorní severní průčelí je sedmiosé, ve třetí a sedmé ose je po pravých ven otvíra-vých ve špaletě osazených dveřích, okno v první ose je opatřeno vnější posuvnou svisle bedněnou okenicí. Horní část průčelí (která přísluší podkroví užívanému někdy jako sýpka) je svisle na sraz bedněna. Východní boční štítové průčelí má ve štítu pravé ven otvíravé svlakové dveře k nimž vede představené cihelné schodiště o osmi stupních. Jižní průčelí je pro zdejší vysoký terén poměrně nízké a má poměrně jednoduchou korunní římsu. Západní boční průčelí je z části zakryto sousední maštalí, ve zbylé části má těsně nad terénem malé okénko.