velká stodola

Velká stodola je přízemní zděná omítnutá stavba na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou krytou betonovými taškami. Sokl je vyzděn z lomového kamene a na nárožích armován pískovcovými kvádry. Východní a západní průčelí jsou rozdělena světle okrovými lisénovými rámy na pět polí. Ve druhém a čtvrtém poli jsou dvoukřídlá svisle bedněná posuvná vrata. První, třetí (zhruba dvojnásobné velikosti) a pátá pole jsou hrubě šedě omítnuta a uprostřed mají světle okrovou hlazenou omítkou naznačena jakoby okna pod nadokenní římsou, která jsou proražena vždy šesti větracími průduchy. Na východní straně je před třetím lisénovým polem postaven pultový přístřešek nesený ocelovou konstrukcí krytý stejnou krytinou jako celá stodola. Nad pátým polem východního průčelí je pod střechou zavěšen poměrně malý dřevěný obdélný holubník Jižní a severní štítová průčelí mají hladkou světle okrovou omítku a jsou bez otvorů a dalšího členění.