socha sv. Jana Nepomuckého

Na vyšším kvadratickém stupni stojí sokl, dekorovaný jednoduchým geometrickým ornamentem. Na něj navazuje hranolový dřík s dvojicí postranních volut při dolním okraji a věncem s mašlí na čelní straně, v němž je hrubou humanistickou minuskulí vytesán zanikající a značně erodovaný nápis (v. p. 4 cm): u [B]oha / orodu[g] za nas / wzdycki och= / ra[n] a [za]st[u]p / w ne[bezpe] / cze[nstwi]. Pod věncem datace 1809. Podstavec završuje odstupňovaná římsa s nástavcem s mušlovitým reliéfem na čelní straně, na němž stojí postava světce oděná do kanovnického šatu, s biretem na hlavě, shlížející vpravo dolů na krucifix, který drží v náručí. Kolem hlavy kovová svatozář s hvězdami. Sochu nechal zhotovit Petr Tázler ml. u Jana Chládka ml. z Turnova.