kříž

Pískovcový kříž stojí ve svahu vlevo nad silnicí směřující na Vrchovinu za železničním podjezdem. Kříž obklopený dřevěným plaňkovým plůtkem na čtvercovém půdorysu uvozuje sedm hrubě opracovaným pískovcových stupňů, které překonávají příkrý svah. Nízký kvadratický sokl nese konkávně zúžený dřík. Na jeho pohledové straně (západní) nalezneme reliéf Panny Marie. Nad reliéfem je v rámečku s okosenými rohy umístěna tesaná datace: "1764". Na zadní (východní) straně dříku se nachází druhá datace související s renovací kříže v roce: "1912" . Na dřík navazuje mohutná konická hlavice s nástavcem přecházejícím v kříž s jetelovým ukončením břeven. Kříž s reliéfem lebky v dolní části svislého břevna nese reliéfní korpus Krista a tabulku s nečitelnou titulaturou: "IN / RI".