vila

Vila se nachází severovýchodně od hlavního náměstí, v klidné části městečka, v ulici poblíž rehabilitační léčebny. Stojí volně v uliční zástavbě, s odstupem od cesty, je obklopena zahradou. Jedná se o dvoupodlažní budovu se suterénem, vystavěnou nad členitějším půdorysem. Jeho základem je křížový půdorys, do jehož tří koutů jsou situovány půdorysně mírně ustoupené prostory. Zjednodušeně je tak centrální kubus objektu rozvinut v jednotlivých průčelích rizality. Se sedlovou střechou okapově orientovanou do ulice se protínají snížená zvalbená sedla dvoupodlažních rizalitů jednotlivých průčelí, vyjma zahradního průčelí, které je pouze přízemní, s obdélným oknem do zahrady a na téže ose proraženým vchodem do suterénu. Do něho jsou vedeny, po celém obvodu vily, nad úrovní terénu obdélná okénka.Tři další rizality jsou ve své průčelní stěně prolomeny v přízemí i patře obdélnými okenními otvory, členěnými "T". Okenní otvory jsou vždy zvýrazněny decentní šambránou a podokenní i nadokenní římskou. Ve vrcholu štítů, nad okny patra, a to uličního průčelí i obou bočních průčelí, jsou, kryty přesahem sedla střechy, původní secesní malby. Jednotlivá nároží jsou zvýrazněna bosáží. Ve střeše je několik vikýřových okének, dekorativně řešeny jsou také hlavice komínů. Vchod do vily je situován v severozápadním koutu, po předloženém schodišti.