poklona Panny Marie s Ježíškem

Mariánská poklona (výklenková kaple) stojí na dvoustupňové kamenné podestě. Jde o volně stojící architekturu obdélného půdorysu, završenou výrazně ořímsovaným trojúhelným štítem. V přední stěně je prolomena nika se sochou Panny Marie s Ježíškem. Po stranách výklenku a na bocích poklony jsou pilastry s římsovými hlavicemi, zdůrazněnými pásy stylizovaných rozet. Trojúhelný šít je nesen kládím, jehož architráv zdobí akantové konzoly a ve vlysu triglyfy, mezi nimiž je vsazena kamenná deska s nápisem: „AD TE CONFUGIMUS.“ Sedlovou střechu završuje na kouli stojící železný křížek s rameny ukončenými volutami. Výklenek se sochou je uzavřen kovovou mříží. Pod ním je do zdi vsazena mramorová deska s rytým německým nápisem: „Ihr theueres Kind / BLANKA FREIIN VON KÜBECK dem Schutze Himmelskönigin anvertrauend haben die liebenden / Eltern diese Kappelle am 10. October 1880 errichtet.“