sousoší Nejsvětější Trojice

U lesní cesty je na dvou stupních vysoký hranolový sokl s bočními volutami, na čelní straně reliéf Panny Marie Mariazellské. Na segmentové profilované římse je na nízkém profilovaném soklu sousoší Nejsvětější Trojice - sedící Bůh Otec drží kříž s ukřižovaným Kristem, u nohou je holubice Ducha svatého. Na zadní straně soklu je méně čitelná datace “Ao 1786”, Pod tím je osazena tabulka s nápisem: “Socha Nejsvětější Trojice byla restaurována / v roce 2006 za přispění černovírského rodáka / Josefa Zimpricha, žijícího v Rodgau, Města Ústí nad Orlicí, spolku Dešvendaú a prací členů sboru dobrovolných hasičů/ v Černovíru. / Rekonstrukci provedli sochaři Hynek Bláha / a Ludvík Špatenka. Na soklu i sousoší se dochovaly zbytky zlacení a barevného pojednání. Socha je vytesána z pískovce, pochází z r. 1786.