kostel Neposkvrněného početí Panny Marie

Jednolodní kostel obdélného půdorysu s půloválným mírně ustoupeným presbytářem, na epištolní straně přistavěnou sakristií a s předstupující věží v ose hlavního průčelí. Průčelí i věž jsou vymezeny lisénami vyrůstajícími z průběžného soklu. Pod korunní římsou, ve štítu a na věži pod kordonovou a korunní římsou se uplatňuje obloučkový vlys opakující se rovněž na bočních stranách mezi krajními lisénami a na presbytáři. Věž je prolomena hlavním vstupem se štukovým ustupujícím portálem ukončeným plným obloukem. Vstupní otvor vyplňují dřevěné dvoukřídlé dveře členěné pravoúhlými kazetami a v horní části zdobené obloučkovým vlysem s tympanonem. V pohledově levém křídle je umístěn průzor umožňující pohled do interiéru. Nad portálem se nachází převýšená plochá nika, další dvě obdobné niky jsou v nižší poloze symetricky umístěné v plochách vedle věže. V pohledově levé krajní stojí na nízkém plintu soška světce (Kristus?), zobrazeného v bílém dlouhém přepásaném rouchu v červeném plášti sepnutém u krku. Na hlavě zdobené plnovousem spočívá královská koruna. Postava drží v pokrčené pravici sféru, v levici žerď s korouhví. V prostřední nice stojí sochy Panny Marie Lurdské, poslední nika je prázdná. Nad nikou ve věži je prolomeno kruhové okno, nad kordonovou římsou okno obdélné, ukončené plným obloukem. Výplň tvoří žaluzie. V obloučkovém vlysu pod korunní římsou věže je vložen štukový kruhový rám pro ciferník. Jehlancová čtyřboká střecha s námětkem krytá plechem je zakončena pozlacenou makovicí a křížem se svatozáří. Střecha lodi se dvěma dvojicemi vikýřů je sedlová, krytá, podobně jako střecha presbytáře a sakristie, bobrovkou. Epištolní strana lodi je prolomena trojicí obdélných oken ukončených plným obloukem. První dvě okna (počítáno pohledově zleva) jsou členěna v pravoúhlém rastru a zasklena matovým sklem – okrové tabulky tvoří ve středu latinský kříž, okolní jsou světlé. Třetí okno je zaskleno figurální vitráží (Kristus na nebesích a dva světci). Pod prvním oknem se nachází neprofilované ostění. Jednokřídlé dveře jsou sekundární. Sakristie je osvětlena čtyřmi obdélnými okny, půlkruhově ukončenými zasklenými čirým sklem. Okna jsou chráněna sekundární, zámečnickými technikami vytvořenou, mříží. Vstup do sakristie je umístěn z východní strany od presbytáře. Jednokřídlé dveře jsou sekundární. Presbytář je osvětlený dvěma obdélnými okny ukončenými plným obloukem s figurální výzdobou (Madona s Dítětem, sv. Anna s Pannou Marií). Na střeše je umístěn plechový sanktusník s makovicí a křížem. Evangelní strana lodi je prolomena čtveřicí obdélných oken ukončených plným obloukem. Tři okna mají figurální vitráž (Nejsvětější Trojice, Ukřižování, Nanebevstoupení), čtvrté, nejblíže průčelí, je zaskleno stejně jako první dvě okna na epištolní straně.