městský dům s kinem Sevastopol

Komplex se skládá ze tří šestipatrových křídel, všechna jsou spojena do jednoho celku dvoupodlažními suterény, do nichž je pod oběma dvory a pod středním křídlem vložen veliký prostor kina s kuloáry a třemi schodišti. Všechna křídla mají železobetonovou skeletovou konstrukci dělící je uvnitř do tří traktu, členěných dále příčkami. Křídlo do třídy Na Příkopě má pětipatrovou devítiosou fasádu s dalším ustupujícím patrem. Mezi 4. a 5. p. je člení vystouplá jednoduchá římsa. Parter má skleněné výkladce s kovovými rámy, 1. p. bylo pův. obloženo nerezovým plechem, obklad dalších pater tvoří travertinové desky. Do fasády jsou v pravidelných rozestupech vsazena obdélná, jedenkrát dělená okna v chromovaných kovových rámech. Architektonicky ztvárněná jsou i běžně neviditelná, keramickými dlaždicemi obložená průčlí obrácená do dvoru. Stěny pasáže si dosud zachovaly pův. kovové rámování výkladců prokládané kovovými funkcionalistickými dveřmi kina a obchodu. V prostoru obou dvoru kryjí prostor pasáže dvě sklobetonové skořepinové báněve tvaru klášterních kleneb, pův. mramorové obložení stěn, dveře, madla, skleněné výplně, zábradlí a ojediněle i pův. obdélnými vrchními díly. Prostor kina s půlkruhově ukončeným hledištěm, obklopený na třech stranách širokými kuloáry, člení po obvodu divácké galerie na pilířích a kryje ho shora segmentová skořepinová klenba s vpadlými obdélnými poli. Tři schodiště do vyšších pater domu si zachovala osvětlovací tělesa.