městský dům

Postaveno 1865-66. Dům je svou historií, dobou vzniku i autorem spjat se sousedním čp. 365. Šířkově orientovaný třítrakt, s nepatrně vytaženými křídly po stranách, přiléhá zprava k souběžně stavěné Ullmannově stavbě, od níž je navenek odlišen fasádou, ve všech patrech bosovanou. Třípatrový šestiosý dum je přístupný středovým portálem. V přízemí novodobě upravené obchodní prostory. Patra oddělují římsy, na něž nasedají okna s bohatě profilovanými šambránami, zakončenými frontony (l. p.) anebo přímými římsami. Vlys hl. římsy dělí konsoly mezi nimiž jsou prolomena půdní okénka. Zadní fasáda se obrací do dvorku a světlíku. Všechna patra domu mají zhruba stejnou dispozici. Sklepy mají valené segmentové klenby. Středem přízemí prochází chodba vedoucí k podkovovitému schodišti s litinovým zábradlím. Místnosti mají neckové klenby, v křídlech segmenty, 3. a 4. p. je plochostropé.