činžovní dům

Řadový třípatrový nájemní dům s křídlem do dvora. Dispozičně je celý objekt řešen jako zrcadlově obrácený protějšek sousedního domu čp. 317 od stejné dvojice architektů. Dům je z větší části podsklepen. Střecha hlavní budovy sedlová, nad bočním křídlem pultová. Uliční průčelí je pětiosé. Fasáda přízemí prolomena pěti vysokými půlkruhem zakončenými oblouky, jejichž ostění jsou tvořena bosovanými kvádry. Supraporty vyplňují půlkruhové novorenesanční kované mříže. Rovněž přízemní nároží má kvádrovou bosáž. Fasáda je horizontálně členěna kordonovou římsou nad přízemím, v patrech průběžnými podokenními (či kordonovými) římsami a lunetovou korunní římsou. Pod kordonovou římsou v přízemí probíhá pás s figurálními sgrafity, který na krajích uzavírají stylizované kytice se stuhou. Okna prvního patra s profilovaným ostěním dosedají na římsu a mají též nadokenní římsy. Nad středním oknem vložena deska s latinským nápisem se jmény architektů a datací. Okna druhého patra s profilovaným ostěním bez nadokenní římsy. Plocha 1. a 2. patra pokryta kvádrovým sgrafitem. Pod římsou 2. patra probíhá pás ornamentálního sgrafita s pěti vloženými kruhovými reliéfy (figurální náměty: Malířství, Polyhymnie, Komedie, Architektura, Sochařství). Ve 3. patře jsou okna půlkruhová s ostěními vložená do oblouku lunetové římsy. Plochu 3. patra pokrývá diagonálně pulené šachovnicové sgrafito. Lunetová římsa zdobena ornamentálním sgrafitem s rostlinnými motivy. Dvorní fasáda hlavní budovy bez výraznějšího členění, pouze s korunní římsou; při nároží vystupující balkonky s hladkým podhledem, nesené jednoduchými vzpěrami. Dvorní křídlo rovněž výrazněji nečleněno, pouze s korunní římsou a zkoseným nárožím. Dvůr uzavřen zídkou s polopilířky. Sklepy zaklenuty valenou segmentovou klenbou. Vstupní chodba přízemí zaklenuta valeně s výsečemi. Ostatní místnosti přízemí mají údajně klenby valené segmentové a neckové. Hlavní schodiště visuté podkovovité s kamennými stupni a s dekorativním litinovým zábradlím. Schodiště zastřešeno prosklením. V přízemí na konci zábradlí zachován vysoký zdobený sloupek kandelábru (snad původního plyn. osvětlení). Patra plochostropá. Dochovány původní bytové dveře.