palác Sidonie

Jednopatrový dům byl koncipován jako nárožní koncový dům v ulici, zdůrazněný nárožním kubusem reprezentativní části domu, završeným kopulí. Kubus je architektonicky zdůrazněn zdobenými portiky s plastikami kolem trojdílných subtilně členěných oken do obou stran. Vstup do domu je situován do krčku spojujícího přední nárožní reprezentativní část domu se zadní, patrně původně soukromou částí domu. Fasáda je členěna bosáží, barevně odlišnou na nárožích. Uliční průčelí je dvouosé s pravoúhlým vchodem a pravoúhlými okny s bohatou plastickou výzdobou a kuželkovým parapetem, suprafenestry v nárožním kubus nesou atlanti. Korunní římsa v průčelí zdobená zubořezem, na boční a zadní fasádě vejcovcem nese členitou zvalbenou střechu, krytina kombinovaná - pálená a betonová taška. Bohatě zdobená konzolová římsa kubusu nese kopuli krytou bonnským šindelem. Boční fasáda je členěna vchodem a v patře terasou s kovovýn zábradlím a čtyřmi pravoúhlými okny, z nichž ta v patře mají vyloženou nadokenní římsu. Vedle francouzských dveří na terasu je obnovena secesní názední malba Sidonie. Zkosené dvorní nároží je v patře oživeno dřevěným arkýřem. Zadní fasádě, která se dvěma okenními osami s pravoúhlými okny s vyloženou nadokenní římsou, dominuje dřevěná prosklená veranda, přístupná vnějším schodištěm. Veranda má původní keramickou dlažbu i vestavěné skříně a poličky. Interiéry jsou plochostropé, řešené jaké enfilada ze tří stran samonosného schodiště s litinovým zábradlím. Dochovány původní výplně.