nájemní dům Fanny Nožičkové

Řadový čtyřpodlažní bytový dům na půdoryse širokého písmene U. Hlavní uliční průčelí akcentované centrálně umístěným tříosým rizalitem je prolomeno 11 okenními osami. Plocha fasády je dekorována bohatou uměleckořemeslnou a sochařskou výzdobou (pilastry, basreliéfy, karyatidy, balustrády, konzoly atd.). Hlavní vstup orientován na střední osu je tvořen průjezdem s kazetovým stropem neseným kruhovými sloupy s kompozitními hlavicemi. Stěny průjezdu jsou rytmizovány pilastry rovněž s kompozitními hlavicemi. V interiéru chodby se vyskytuje velké množství autenticky dochovaných architektonických prvků – niky, zábradlí, schodiště, dveřní a okenní výplně, kování atd. Střecha sedlová, krytá pálenou taškou.